Ana Sayfa » , , » “TÜRK” sözü neden bu kadar alerji yapıyor?(Halis Demiray )

“TÜRK” sözü neden bu kadar alerji yapıyor?(Halis Demiray )

Yazar Yaser Ltd Sti on 12 Nisan 2013 Cuma | 11:16


Çok da uzun olmayacak bir yazımı, uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. Öncelikle yazılar arasında uzun bir dönem geçmesinin sebebini iletmek isterim. Son bir yıl içerisinde iş saati anlamında aşırı yoğunluk yaşıyorum. Mesai saati kavramına bağlı olmasam da yine de yoğunlukla mücadele ediyorum. Yapmam gerekenler olduğundan 2-3 ay daha böyle gidecek gibi. Kadıoğlu Hocam ve siz değerli okuyucularımızın hoşgörüsüne sığınıyorum.
Evet, yazımıza dönelim…
TÜRK üzerinde oyun oynanıyor derken, belki de ne zaman oynanmadı ki diyebilirsiniz. Bende böyle düşünüyorum, ne zaman amaçlarından vazgeçtiler ki? TÜRK var oldukça iç ve dış düşmanlarıyla mücadele içinde olmuştur. Tarihin derinliklerinden süzülüp gelen bilgiler ve günümüzde şahit olduklarımız ortada.
Ancak son 3-5 yıl içerisinde yaşananlar Türkiye Cumhuriyeti açısından belki de en talihsizleri olsa gerek. Geldiğim bu yaşıma kadar toplumun bu kadar gerildiğini hiç görmedim. Ben görmedim ama benim hatırlamadığım zaman dilimlerinde oldu mu diye de soruyorum. Aldığım cevap yine hayır.
Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Arap, Gürcü ırkları yetmezmiş gibi Romen vatandaşlarımız bile alana çekilmek istendi. Hatırlayın İstanbul’daki salon toplantısını…
Peki neden?
Kürt sorunu diye diye sorun yapılmadan bazı şeyler halledilemez miydi? Olmayan şeyleri yüksek tondan söylemek hangi vicdana sığar?
Yaşanılanlara bakarsak sadece bir kesim hep tabir yerindeyse tokatlanıyor. TÜRKLER… Tokada karşılık verilmesini bırakın, neden vuruyorsun bile dedirtmiyorlar. Neredeyse tu-ka-ka ilan edildi, edilecek. 
Peki Türkler ne yapıyor? Sadece susuyorlar. Ortalık karışmasın, ülkeme zarar gelmesin diye susuyorlar.
TÜRK sözüne saldırı yetmezmiş gibi şimdide sokağa çekemediklerine saldırıyorlar.Bakıyorsunuz Başbakanımız Türk Milliyetçiliğini ayaklarının altına alıyor. Kelimelerle ifade ettiği diğer milliyetçilik ise Kürt Milliyetçiliği. İyi de Kürtler artık hakim güç, hiç de eziliyor gibi değiller. Kürt Milliyetçiliği ne aman bu kadar popüler oldu acaba? Bu arada Önder Aytaç’ın Twitter paylaşımını da unutmayalım: “Gürcü Milliyetçiliğini de ayaklarınızın altına alıyor musunuz?”
Başbakan ile neredeyse aynı günlere denk gelecek şekilde açıklama yapan bir başka kişi de Bay Türköne. Nam-ı değer Mümtaz amca. Hayırdır neden Türk Ocakları kapatılsın diyorsun ki! Saldırmakta bir amacın mı var?
Türk Ocakları öyle çok büyük kapsamlı organizasyonlar yapıyor olsalar, sesleri Kürtleri bastırıyor olsa, haklı Mümtaz amca diyeceğim. Bu da yok….
Ortalıklarda harita paçavraları savrula dursun, Türkiye’nin bir kısmı başkalarının diye söylenedursun, ülkücüyüm diyenler ırkçı deniledursun, “Atı alan Üsküdar’ı geçiyor.” Yüksek tondan kafatası milliyetçiliğinden bahsediliyor. Sırf PKK ile görüşmelere sert çıkılıyor diye. Irkçılık üzerinde fazla konuşmaya gerek var mı?
Sadece Müslüman olan ve Allah’a inanan, kendileri gibi secdeye giden birisinden nasıl kafatasçı olur? Bu sorunun cevabı nedir? Kafatasçı dedikleriniz gerçek manada ırkçı olsalar gerçekten inanan kişiler mi olurlar?
Hasılı uzatmaya gerek yok. Bir organizasyon sırasında Meral Akşener AKP’ye neden geçtiğini ve neden çabuk ayrıldığını söylemişti. Demişti ki: “AKP’de Türk sözü kullanılmayacakmış.” Geldiğimiz nokta nedir dersiniz?
Evet, TÜRK üzerinde oyun oynanıyor. Bu da TÜRKİYE üzerinde oynanıyor demektir. Bugün ülkücüyüm diyen herkes Osmanlıyım da der. Kimse Osmanlıcılık üzerinden vurmasın. Türkiye yarın bölünmeyecektir belki, ama ya 10-20 sene sonra?
TÜRK üzerinde yapılan/yaptırılan mücadeleye karşı koyacaklar kimler? Gelişmeleri iyi değerlendirirsek sizler de benim gibi artık ümitsizliğe yelken açarsınız? Ben ümitsiz olmak ister miyim hiç? Ama MHP’nin büyümek yerine seçtiği yola bakınca….
 


* Yazarlarımız, yazılarına ait her türlü sorumluluğun kendilerine ait olduğunu kabul etmişlerdir. 

1 yorum:

Haber Manşetleri



 
Ana Sayfa | Reklam Ver | İletişim
Copyright © 2013. Haber Kaynağı - Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..